Након одлуке Берлина

Аустрија појачава мјере безбједности на граници! Ево шта је разлог

  • 03.04.2024. 11:13

Аустрија ће појачати полицијске контроле на граници са Њемачком након што је Берлин легализовао посједовање и конзумацију канабиса, преноси Асошиејтед прес.

- Полиција ће појачати контроле, посебно у областима у близини границе, како би уклонила из промета супстанце које изазивају зависност и возаче који су под дејством дрога - изјавио је аустријски министар унутрашњих послова Герхард Карнер. 

Министарство унутрашњих послова Аустрије је саопштило да ће бити ангажовани полицајци у цивилу и специјалисти из регионалних саобраћајних одјељења обучени за препознавање симптома изазваних дрогом.

У Њемачкој је 1. априла ступио на снагу закон који омогућава грађанима старијим од 18 година да поседују и пуше канабис.

Новим прописима легализовано је посједовање до 25 грама марихуане у рекреативне сврхе за одрасле и дозвољено је да грађани сами узгајају до три биљке.

Као следећи корак у правној реформи, од 1. јула биће могуће легално набавити марихуану преко канабис клубова у земљи, која могу имати до 500 чланова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм