Аргентина

Ауто експлодирао на пуми, у ваздух расуто 20 кила кокаина

  • 12.02.2024. 21:44

Форд експлодирао док се пунио природним плином, то је кријумчаре скупо коштало.

Снимак експлозије аутомобила на бензинској пумпи, који се у градићу на сјеверу Аргентине пунио природним гасом (ЦНГ) обишао је свијет.

Након експлозије из возила су се ваздухом расули килограми скривеног кокаина, откривајући дубљу незакониту операцију. Резултат, срећом није трагичан: двоје лакше повријеђених приликом експлозије и једна ухапшена особа.

Узрок експлозије још није познат, међутим, добра је ствар да су жена која је возила аутомобил и троје дјеце у то вријеме били изван возила.

Жарко Паспаљ хитно оперисао срце

Жарко Паспаљ хитно оперисао срце

То се приписује сигурносним прописима у Аргентини који обвезују путнике да напусте своје возило док допуњују возило компримираним природним гасом.

Занимљиво је то да је жена возач аутомобила полицијска наредница Софија Чапаро из главног града Аргентине, Буенос Аереса, која је локалној полицији негирала сазнања о кокаину скривеном у аутомобила, тврдећи да ауто не припада њој. Рекла је и да је потом возила до места Оран у покрајини Салте које се налази недалеко боливијске границе, па истражитељи сумњају да је дрога у возилу била намењена кријумчарењу, а децу користила као параван, пише Буенос Аерес Хералд.


Власти кажу да је приликом експлозије у ваздух одлетјело 20 килограма кокаина, премда природа инцидента с експлозијом засад отежава прецизно утврђивање колико је тачно дроге било у возилу прије експлозије.

Наредница с троје дјеце у возилу је рекла полицији Салте да није знала за дрогу у свом аутомобилу те да га је недуго прије извезла из радионице са сервиса и кренула на пут у Буенос Аерес, изјавила је тужитељка Марíа дел Кармен Нуњез, новинској агенцији Телам.

Чхапаро је, међутим, оптужена за дело кријумчарења наркотика, отежано чињеницом да је била полицијска службеница.

Мушкарац на балкон изашао без гаћа, комшије звале полицију

Мушкарац на балкон изашао без гаћа, комшије звале полицију

Извори из одсека за унутрашње послове полиције Буенос Аереса рекли су да је наредница уклоњена с дужности док истражитељи покушавају да утврде је ли у кријумчарењу дјеловала сама, или је била дио организације.

Пратите нас и путем Вибера