Има и повријеђених

Аутобус са туристима из БиХ се преврнуо код Венеције

  • Извор: н1инфо.ба
  • 01.01.2024. 11:37

Аутобус са 79 људи из БиХ преврнуо на путу током ноћи у Италији у мјесту Сан Донà ди Пиаве код Венеције, а медији наводе да има и повријеђених.

Како се наводи, око 02.30 иза поноћи на тој дионици интервенисали су и ватрогасци, јер се туристички аутобус са путницима из БиХ, који је саобраћао према Трсту, преврнуо на путу. Поред 77 путника, у аутобусу су била и два возача, преноси Н1.

Ватрогасци који су стигли из локалног одреда, Јесоло и Местре, осигурали су аутобус који је био преврнут на бок и завршили извлачење свих људи који су још били присутни.

Лакше повријеђених било је близу тридесет особа, а помоћ им је пружило локално медицинско особље, које је стигло са бројним колима хитне помоћи.

Повријеђени су потом пребачени у Хитну помоћ у Јесолу, преноси Venezia Today.

Људи који нису повријеђени, уз помоћ на лицу мјеста, аутобусом ватрогасне бригаде одвезени су у Јесоло.

Аутобус са босанскохерцеговачким туристима враћао се у Трст, након што су људи у њему били свједоци новогодишњег ватромета на Punta Sabbioni.

Акције спашавања завршене су 1. јануара око пола осам ујутро. У међувремену, пронађен је нови аутобус, који ће кренути истог дана да одвезе све туристе на одредиште, полазећи истог дана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм