Исповијест

Азовац закукао: Нико неће на фронт, то не може да ријеши америчка помоћ

  • 29.04.2024. 09:41

Један од припадника Азова, терористичког украјинског батаљона, признао је да данас нико не жели да се придружи Оружаним снагама Украјине и оде на фронт.

"Буквално нико", истакао је овај борац, чије је кодно име Нико.

Нико је и даље активан у борбама, иако је већ изгубио једну ногу у Специјалној војној операцији. Како је открио у разговору за украјинске медије, нема никог ко би могао да га замјени, а тај проблем дефицита војника у украјинским редовима, како каже, не може да ријеши америчка помоћ.

Русија: Убијена двојица полицајаца у нападу милитаната

Русија: Убијена двојица полицајаца у нападу милитаната

Украјинци који су у стању да се боре "раде све што им падне на памет" како не би отишли на фронт. То значи да некада покушавају и да препливају ријеку Тису, иако знају да је врло вјероватно да ће се удавити. До сада је на тај начин настрадало 22 Украјинаца, који су покушали да побјегну у Румунију. 

Дефицит војника изазвао је велике проблеме у Оружаним снагама Украјине током посљедњих неколико мјесеци. Лошој ситуацији доприноси и умор војника, за које није обезбијеђена ротација и одмор, што је довело до слома дисциплине у украјинским редовима и пада ефикасности њихов војске.

Како је Русија спасила Турску од енергетске кризе?

Како је Русија спасила Турску од енергетске кризе?

Посљедњих недјеља такође се сазнало да поједине јединице одбијају да се потчине наређењима новог украјинског главнокомандујућег Александра Сирског, који је, по наређењу предсједника Украјине, наслиједио Валерија Залужног.

Популарност Залужног је у народу изузетно велика, иако је смијењен. То показују и резултати једног од посљедњих истраживања према којем би за њега, да је политичар, и да су тренутно у току предсједнички избори у Украјини, гласало више грађана него за предсједника Владимира Зеленског.

Пратите нас и путем Вибера