Telefonski razgovor

Bajden i Džonson: Rusko-ukrajinsku krizu je još uvijek moguće riješiti diplomatijom

  • Извор: Агенције
  • 14.02.2022. 22:47

Američki predsjednik i britanski premijer smatraju da još postoji mogućnost da se diplomatski riješi rusko-ukrajinska kriza te upozoravaju da je situacija još vrlo osjetljiva.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden i premijer Velike Britanije Boris Džonson su večeras imali 40-minutni telefonski razgovor. Iz Džonsonove kancelarije  su objavili pojedine dijelove razgovora.

"Saglasni su da je diplomatija ključna da bi Rusija odustala od prijetnji Ukrajini. Ocijenili su da bi bilo koja aktivnost u Ukrajini za posljedicu imala dugotrajnu krizu za Rusiju, s dalekosežnom štetom po Rusiju, ali i ostatak svijeta", saopšteno je.

Pojedine zemlje, među kojima su i SAD, su povukle svoje diplomatsko osoblje iz Ukrajine te su pozvale svoje državljane da napuste ovu zemlju.

Američki zvaničnici su ranije poručili da je napad samo pitanje vremena.

Danas je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov preporučio predsjedniku Vladimiru Putinu da nastavi razgovore sa Zapadom o bezbjednosni zahtjevima Rusije u jeku napetosti oko Ukrajine.

Na drugoj strani, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je da je velika greška odluka nekih zapadnih zemalja, među kojima su SAD i Kanade, da svoje ambasade presele iz Kijeva na zapad Ukrajine.


(Foto: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys/Arhiva)
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм