Протест

Бајден коментарисао Орбана, Мађарска одмах позвала америчког амбасадора!

  • Извор: СРНА
  • 12.03.2024. 16:58

Мађарска је позвала америчког амбасадора да би уложила протест због коментара предсједника Џозефа Бајдена да мађарски премијер Виктор Орбан жели диктатуру, рекао је министар спољних послова Петер Сијарто.

Орбан је отворено подржао кандидатуру бившег предсједника САД Доналда Трампа за челну позицију у Бијелој кући, а његова влада је често била у сукобу са Бајденовом администрацијом, укључујући спор због блиских веза Мађарске са Русијом.

Орбан се састао са Трампом на Флориди прошле седмице и похвалио га као јединог предсједничког кандидата који би могао да оконча рат у Украјини.

Послије њиховог састанка, Бајден је током предизборног митинга рекао да је Орбан "одлучно изјавио да не мисли да демократија функционише и да се залаже за диктатуру", пренијели су амерички медији.

Министар спољних послова Мађарске рекао је да је Бајденова изјава лаж и "веома озбиљна увреда".

"Овакав начин размишљања предсједника и администрације демократа је тежак терет за наше билатералне односе", рекао је Сијарто на конференцији за новинаре.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!