Bajden nastavlja da se blamira, ne zna kuda će: "Ovo je tragično"

  • Извор: Б92
  • 01.10.2022. 14:19

Dan nakon što je dozivao nedavno preminulu kongresmenku američki predsjednik Džo Bajden ponovo je postao "zvijezda" na društvenim mrežama.

Ovog puta internetom je počeo da kruži novi video na kojem se vidi kako američki predsjednik izgleda pomalo izgubljeno nakon govora.

Bajden je, naime, u četvrtak bio u kancelariji Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA), gdje je pohvalio njen odgovor na uragan Ijan.

Nakon što je završio svoj govor, američki predsjednik je skrenuo desno i krenuo ka masi, ignorišući pozive zvaničnika FEMA.

U kratkom snimku objavljenom na Twitteru, Bajden se može vidjeti kako se zahvaljuje masi, a zatim odlazi u masu. U tom trenutku se može čuti zvaničnik FEMA kako govori "gospodine predsjedniče", ali on to ignoriše, prenosi "B92".

Zatim odlazi da se rukuje sa ljudima koji su bili prisutni u kancelariji FEMA, a osoblje američke tajne službe brzo je pratilo.

"Krenuo je u pogrešnom pravcu", prokomentarisao je jedan korisnik Twittera.

"Ovo je tragično. Možemo da pričamo o politici i da li je on sposoban da obavlja funkciju, ali poslije gledanja video-snimka ovakvih scena, to nam slama srca. Nema sumnje, ja sam konzervativac, ali ove scene me rastužuju. Molim se za njega", napisao je drugi.

Dan ranije, Bajden se takođe obratio okupljenima na konferenciji o gladi i zahvalio se grupi poslanika koji su natjerali Bijelu kuću da organizuje događaj, uključujući demokratskog senatora Korija Bukera iz Nju Džersija, demokratskog poslanika Džima Mekgoverna iz Masačusetsa, republikanskog senatora Majk Braun iz Indijane i pokojnu republikanku iz Indijane Džeki Valorski.

"Džeki, jesi li ovdje? Gdje je Džeki? Mislio sam da će biti ovdje", rekao je tada Bajden, nesvjestan da je Valorski poginula u saobraćajnoj nesreći 3. avgusta.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм