Svi ostali u šoku

Bajden tokom govora napravio novi ispad: "Ja sam imao 30, a ona 12 godina"

  • Izvor: Agencije
  • 26.09.2022.17:53

Američki predsjednik Džo Bajden, prva dama Džil Bajden i oko 2.000 obožavatelja u petak su u na južnom travnjaku Bijele kuće uživali u nastupu muzičke legende i aktivista Eltona Džona, koji je trenutno na dugoj oproštajnoj turneji po Sjedinjenim Državama, piše Jutarnji.hr.

Britanska superzvijezda je pod otvorenim nebom uz muzičku pratnju izvela hitove kao što su "Rocketman", "Your Song" i "Tiny Dancer", što je u jednom trenutku Bajdena i rasplakalo.

"Kao i brojni drugi Amerikanci, naša porodica voli njegovu muziku", rekao je Bajden predstavljajući pjevača.

"Može se reći da je muzika Eltona Džona promijenila naše živote", dodao je.

Džon, koji je odbio nastupiti na inauguraciji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pristao je nastupiti za Bajdene. On je jedna od nekolicine slavnih zvijezda koje su se nakon više godina vratile u Bijelu kuću.

Njegov nastup bio je dio proslave u čast ljudima koje je Bijela kuća nazvala svakodnevnim herojima: medicinskim sestrama, radnicima hitne pomoći, učiteljima, LGBTQ+ zagovornicima i aktivistima, piše Jutarnji.hr.

Džon je kazao da je nastup u Bijeloj kući "šlag na torti" karijere tokom koje je dobio priliku nastupiti u prekrasnim dvoranama širom svijeta. U pauzama između pjesama govorio je o svojoj borbi protiv HIV-a/AIDS-a i pohvalio bivšeg predsjednika Džordža Buša, republikanca, za napore koje je uložio u borbu protiv AIDS-a u Africi putem Programa hitnog plana predsjednika SAD-a za pomoć od AIDS-a (PEPFAR).

Inače, ni ova veče nije mogla proći bez neugodnosti koju je opet okupljenima servirao predsjednik SAD-a.

Naime, Bajden je držao govor u sjedištu Nacionalnog obrazovnog udruženja u Vašingtonu, a onda ga u jednom trenutku pauzirao kako bi odao priznanje ženi u gomili za koju je rekao da ga je poznavala kada je imala 12 godina.

“Moraš me pozdraviti,” rekao je Bajden. “Imamo dugu prošlost. Ona je imala 12 godina - ja sam imao 30. Ali svejedno, ova mi je žena pomogla da učinim jako puno.”

Bajden nije pojasnio kako je poznavao tu ženu ili šta je ona učinila da mu je pomogla, ali ta je primjedba uhvatila gledaoce nespremne, piše Washington Examiner.

Tagovi: