Хантер

Бајденов син неће пред Конгрес: Одбио позив на "осредњу карневалску представу"

  • Извор: СРНА
  • 13.03.2024. 21:28

Хантер Бајден, син америчког предсједника Џозефа Бајдена, неће се појавити 20. марта на саслушању пред одбором Конгреса, а републиканцима у Представничком дому поручио је да "одбија њихов позив на осредњу карневалску представу".

У писму до којег је дошао Асошијејтед прес, Хантеров адвокат Еби Ловел осудио је покушаје републиканаца да његовог клијента изведу на јавну расправу након што је прошлог мјесеца дао изјаву у трајању од скоро седам сати.

"Ваш најновији корак није озбиљан надзорни поступак. То је покушај да оживите замрлу истрагу ваше конференције циркуском тачком припремљеном за десничарске медије", навео је адвокат.

Трагедија у БиХ: Погинуо отац хрватског голмана

Трагедија у БиХ: Погинуо отац хрватског голмана

Позив који је прошле седмице упутио предсједавајући надзорног одбора Представничког дома Џејмс Комер односио се на три бивша Бајденова пословна сарадника, од којих се сви тренутно суочавају са правним изазовима.

Ловел је у одговору навео да је Комеров позив стигао "без претходне комуникације" и да је одредио датум саслушања дан прије него што би Бајден требало да се појави пред судом у Калифорнији у вези са оптужбама за неплаћање пореза.

"Изненађен сам вашим исхитреним захтјевом. Послије свједочења од шест и више сати 28. фебруара, заједно са спознајом да је ваша истрага заснована на сплету завјера које су исплели осуђени лажови и оптужени руски шпијун, мислио сам да ћете чак и ви признати да је ваш неосновани поступак опозива завршен", навео је адвокат Бајденовог сина.

Мариновић за АТВ након побједе на Кошеву: Фудбалери Борца сјајни играчи, Марчетић одиграо добру утакмицу

Мариновић за АТВ након побједе на Кошеву: Фудбалери Борца сјајни играчи, Марчетић одиграо добру утакмицу

Четрнаестомјесечна истрага Комитета о породици Бајден првенствено се фокусирала на рад Хантера Бајдена у иностранству у земљама као што су Украјина и Кина, преноси "Русија данас".

Док су законодавци открили етички упитно понашање предсједниковог сина и других чланова породице, републиканци тек треба да изнесу доказе о недоличном понашању Џозефа Бајдена док је био на јавној функцији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.