Velika Britanija

Baka zatražila od dostavljača da joj skuva kafu - menadžer poručio da treba da da "je***ih 50 funti"

  • Извор: АТВ
  • 13.01.2023. 18:31

Radnik Mils on Vils je uhvaćen na CCTV-u kako odbija da 70-godišnjoj baki skuva kafu u njenom domu - a menadžer radnika se smije i poručuje da bi za to trebalo da dobije 'je***ih 50 funti'.

Šefovi socijalnih službi izvinili su se nakon što je uniformisana žena koja je dostavljala obrok izbezumljena dok je snimljena sigurnosnim kamerama postavljenim u stanu bake Jane McTighe.

To je došlo nakon što je zbunjena gospođa McTighe zamolila ženu za kafu - ali joj je rečeno: 'Ne bi trebalo da radim sve ovo.'

Na snimku se vidi kako radnica zove svog pretpostavljenog da se požali na gospođu McTighe koja želi da joj donese kafu.

Rekla je: „Želi da učinim sve za njenu ljubav. Želi da joj skuvam kafu, unesem njene šoljice. Ne bi trebalo da radim sve ovo, zar ne?

Njen nadzornik tada odgovara: 'Pa ne, ne osim ako ti ne da je***ih 50 funti za Božić.'

Unuk gospođe McTighe Levis Jones (20) iz Llanbradacha u Južnom Velsu kaže da su kamere postavljene nakon što je pretrpjela niz padova.

Rekao je: „Moja baka se trudi da razumije ko ulazi i izlazi iz kuće, tako da nije razumjela da Obroci na točkovima ne mogu ili neće da obezbijede piće – bez obzira na njihov opis posla ili ugovor.

„Po svim ulaznim vratima su naljepnice za CCTV, a u samom stanu kamera uopšte nije sakrivena.

„Moja baka je bila u bolnici i van nje prilično često u posljednjih nekoliko godina.

"S obzirom da su njegovatelji smanjeni, ona prilično često pada pa nam je trebalo nešto da se uverimo da je dobro kada ne možemo da dođemo do stana.“

Gospodin Džons je rekao da je njegova baka ranije imala do četiri posjete negovatelja dan prije nego što je savjet smanjio na dvije, a zatim samo na posjetu Meals on Vheels.

Rekao je: „Moja majka je ušla i vidjela da je moja baka vidno uznemirena.

„Vidjela je osobu iz Meals on Vheels kako sjedi u njenom kombiju nakon što je otišla, tako da je znala da je upravo bila tamo.

"Zato smo provjerili kamere, jer moja baka nije znala da objasni.

"Razumijem da ona nije njegovateljica sa Obrocima na točkovima, ali to je bio stav te osobe i taj telefonski poziv u domu moje bake gdje je mogla da ga čuje.

"To ju je uznemirilo i mislim da je bilo važno da podijeli šta ove službe rade ugroženim ljudima u njihovom domu.

"Bilo je sasvim jasno da nije bila zabrinuta zbog količine tečnosti koju je uzimala ili ako bi mogla da se opeče, sasvim je jasno da je to bio slučaj 'Neću biti plaćen za ovo - ne radim to'.

"Ja sam iznervirani unuk, samo dajem do znanja ljudima kakve su ove usluge prema iskustvu moje bake.“

Vijeće okruga Caerphilli je sada izdalo izvinjenje.

Izvršna direktorka Kristina Hari, iz savjeta, rekla je: „Ovo ponašanje je potpuno neprihvatljivo i želim da uvjerim naše stanovnike da je ovo izolovan incident i da ne odražava visokokvalitetne usluge koje nudimo našim zajednicama.

"Želim da ponudim svoje iskreno izvinjenje gospođi McTighe i njenoj porodici za prouzrokovanu nevolju. Takođe bih želio da ponudim svoje lično uvjeravanje da će ovaj incident biti riješen brzo i u skladu sa politikom i procedurama Savjeta.

"Viši službenici će stupiti u kontakt sa gospođom McTighe kako bi joj ponudili lično izvinjenje, a mi ćemo takođe nastojati da razgovaramo o njenim potrebama i ponudimo joj odgovarajuću podršku.“