Brutalno zlostavljali djevojčicu

Uznemirujuće vršnjačko nasilje u Njemačkoj

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 22.03.2023. 16:56

Prije deset dana u Njemačkoj je ubijena djevojčica Luiza (12), a državu sada potresa novi stravičan zločin vršnjačkog nasilja.

Naime, u gradu Šlezvig-Holštajnu grupa djevojčica starosti od 14 do 17 godina navodno je satima mučila 13-godišnjakinju i sve snimila telefonom.

Žrtvu je desetak djevojčica polivalo sokom po glavi, tresle su pepeo od cigareta po njoj i palile joj kosu, a dok je djevojčica pokušavala da ustane, jedna od djevojčica je počela da urla na nju: "Sjedi i moli me! Neću te tako lako pustiti".

Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju javnosti, posebno jer je kao i u slučaju ubijene Luize, mučena devojčica poznavala osobe koje su je zlostavljale.

Njemački mediji prenose da ovo nije prvi put da je devojčica (13) trpila nasilje jer je ona često imala probleme sa grupom vršnjakinja koje su je maltretirale u pomenutom snimku.

Na snimcima se vidi kako žrtva plače i moli djevojčice da je ne udaraju po nosu, ali one nisu prestale.

Njemački mediji pišu da se ovaj stravičan zločin dogodio krajem februara, ali je majka djevojčice tek sada odlučila da progovori o svemu kako bi upozorila javnost na sve veći problem nasilja koji se događa među mladima.

Policija je identifikovala napadače, a djevojčica je dobila ljekarsku pomoć. Majka žrtve je rekla da je mučenje prekinuto zahvaljujući hrabroj intervenciji prolaznika, piše RTL.

"On je prepoznao u kakvoj je opasnosti bila moja kćerka, uzeo ju je k sebi kada ga je zamolila za pomoć. Vrlo smo mu zahvalni", poručila je majka.

Prema riječima tužioca, kao i u slučaju male Luize, počinioci ovog zločina neće biti krivično gonjeni jer se radi o djeci.

"Djevojčica je zadobila teške tjelesne povrede. O počiniocima se trenutno brine Kancelarija za mlade. Još uvijek nije jasno kako će se stvari odvijati", rekao je tužilac.

Podsjetimo, Njemačku i čitav sve prošle sedmice potresla je vijest o ubistvu dvanaestogodišnje djevojčice, koju su ubile njene dve najbolje drugarice. Tijelo djevojčice Luize (12) pronađeno je u šumi, sa brojnim ranama od ubadanja.

Objavljivanje video snimka nije u interesu javnost i zbog toga ATV neće dijeliti ovaj uznemirujući sadržaj.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.