Саопштио израелски предсједник

Билд: Крај надања за породицу Шани Лук, дјевојка обезглављена

  • Извор: Телеграф
  • 30.10.2023. 15:50

Израелски предсједник Исак Херцог (63) рекао је у интервјуу за Билд у понедјељак да је Шани Лук окрутно убијена након што је депортована у Газу.

- Заиста ми је жао што морам да извијестим да смо сада примили вијест да је потврђено да је Шани Никол Лук убијена и мртва. Пронађена је њена лобања - рекао је предсједник Херцог.

- То значи да су јој ове варварске, садистичке животиње једноставно одсјекле главу док су нападале, мучиле и убијале Израелце. То је велика трагедија и изражавам најдубље саучешће њеној породици - рекао је он.

Посљедњи снимак Шани Лук: Плесала и уживала, послије хорор

Посљедњи снимак Шани Лук: Плесала и уживала, послије хорор

Он је додао да је тек сада идентификовано њено тијело и да се чека идентификација још 40 тијела јер су људи били брутално злостављани, спаљени или раскомадани.

- Оно што смо видјели на граници Газе и Израела превазилази погром. Видели смо кланицу. Видјели смо како крв тече на улицама. Видјели смо најстрашније трагедије које се могу замислити - додао је он, пренио Телеграф.

Породица дјевојке, која има њемачко и израелско држављанство, саопштила је данас да су добили информацију да је Шани пронађена мртва.

Идентификовано тијело убијене дјевојке

Идентификовано тијело убијене дјевојке

Да подсјетимо, Шани је била на музичком фестивалу у близини кибуца Ре'им 7. октобра. Тамо је славила живот са стотинама младих Израелаца када су их напали милитанти Хамаса.

Хамас је убио десетине посјетилаца фестивала и киднаповао многе, међу којима је била и Шани Лук и одвео их у Појас Газе.

Трамвај ударио у возило ауто-школе: Погледајте тренутак удара

Трамвај ударио у возило ауто-школе: Погледајте тренутак удара

Истог дана Хамас је објавио снимак на којем је наводно била Шани Лук у приколици камиона окружена борцима.

Лежала је и била тешко повријеђена. Око ње су борци славили њену отмицу.

Убрзо су се појавиле информације да је она мртва, али је њена мајка изјавила да су јој рекли да је Шани ипак жива и тешко повријеђена.

Упркос ужасном снимку, Шанина породица се дуже од три недјеље надала да ће Шани бити ослобођена и да ће се вратити кући жива.

(Telegraf.rs, Билд)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)