Наређене обдукције

Бивша замјеница главног тужиоца и њена кћерка пронађене мртве

  • Извор: СРНА
  • 10.01.2024. 21:57

Бивши замјеник главног тужиоца Украјине Олга Михајловна Колинко и њена кћерка Јарослава пронађене су данас мртве, без знакова насилне смрти, пише новинска агенција "Интерфакс" позивајући се на изворе из полиције.

Олга Колинко прнађена је у својој кући у Кијеву, а њена кћерка у њеном стану. 

Оба стана била су закључана изнутра, а претпоставља се да су жене преминуле у различито вријеме. 

Према првим информацијама, мајка је умрла прије два мјесеца, а кћерка прије отприлике три седмице. 

Тијела су пребачена на судско-медицинско вјештачење како би се утврдили тачни узроци смрти и донијела одлука о даљем поступању. 

Олга Колинко пронађена је када су запослени у стамбеној управи у присуству полиције развалили врата стана. Позвали су их комшије због чињенице да је дан прије тога вода почела да се слива низ стуб, а власници нису отворили врата. 

Познато је да је 71-годишња Олга Колинко дуго година тешко болесна и није излазила напоље. О њој је бринула кћерка, која је пронађена мртва у оближњем стану који је такође припадао породици. 

Олга Колинко је два пута обављала функцију замјеника генералног тужиоца Украјине, од 1993. до 2000. и од 2003. до 2005. године. 

У периоду 2001-2003, била је на челу Комитета за борбу против организованог криминала и корупције за вријеме мандата предсједника Леонида Кучме. 

Својевремено је била један од главних истражилаца у случају бившег премијера Украјине Павла Лазаренка, који је на крају осуђен у САД и више се није вратио у Украјину. 

Колинко је водила случајеве против бившег потпредсједника Александра Ткаченка, као и бившег тужиоца Свјатослава Пискуна, који је неко вријеме био њен непосредни руководилац. Оптужила га је за паралелне комерцијалне активности док је радио као државни тужилац. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм