Пакистан

Бившег премијера осудили на робију јер се оженио

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 03.02.2024. 17:05

Бивши пакистански премијер Имран Кан и његова супруга Бушра Кан осуђени су у суботу на по седам година затвора и новчано кажњени од стране суда који је пресудио да је њихов брак 2018. противзаконит, саопштила је његова странка.

Ово је трећа неповољна пресуда за бившег премијера ове седмице уочи националних избора у четвртак, на којима му је забрањено такмичење.

Затворени Кан, 71, у посљедњих је неколико дана осуђен на 10 година затвора због одавања државних тајни и 14 година заједно са својом супругом због незаконите продаје државних дарова.

Обоје су кажњени с по 500.000 рупија (1.800 долара), извијестио је "АРИ Њуз".


У БиХ слободно нуде интимне услуге, објављују и цјеновник

У БиХ слободно нуде интимне услуге, објављују и цјеновник

Бушра је оптужена да није завршила период чекања које је наложио ислам, звано "Идат", након што се развела од свог претходног супруга и удала за Кана.

Канови су потписали свој брачни уговор, назван "Никах", у јануару 2018. на тајној церемонији седам мјесеци прије него што је харизматична бивша суперзвијезда крикета по први пут постала премијер.

Постојала је контроверза око тога јесу ли се вјенчали прије завршетка тог периода, преноси "Јутарњи".

Након првобитног негирања брака у јануару, Канова странка, Пакистан Техрик-е-Инсаф (ПТИ), потврдила је то неколико седмица касније.

Канови су занијекали било какву кривицу.


Гоца Тржан тужила Мају Николић

Гоца Тржан тужила Мају Николић

Кан је у затвору у гарнизонском граду Равалпиндију, док је његовој супрузи допуштено служити казну у њиховој вили на брду у Исламабаду.

Он се већ суочава с 10-годишњом дисквалификацијом обнашања јавне дужности. За сада није јасно мора ли казне извршавати истовремено или узастопно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: