Alehandro Toledo

Bivši predsjednik Perua predao se vlastima

  • Извор: СРНА
  • 21.04.2023. 21:03

Bivši predsjednik Perua Alehandro Toledo predao se danas američkim vlastima, pred njegovo očekivano izručenje u Limu gdje je optužen za korupciju i pranje novca.

Toledo je živio u Americi u proteklih nekoliko godina, a predao se u zgradi saveznog suda u San Hozeu u Kaliforniji odakle je predat bezbjednosnim snagama, prenosi AFP.

On je bio na funkciji predsjednika Perua od 2001. godine do 2006. godine i tužilaštvo ga traži u sklopu istrage o skandalu u koji je umiješan brazilski konglomerat "Odebreht".

Bivši predsjednik je optužen da je uzeo više miliona dolara od "Odebrehta" u zamjenu za povlastice pri tenderima za obavljanje javnih radova. On negira sve optužbe zbog kojih se, ukoliko bude proglašen krivim u Peruu suočava sa 20 godina zatvora.

Početkom sedmice, američki Apelacioni sud odbio je posljednji pravni pokušaj Toleda da blokira isporučenje u Peru.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм