Rudolf Đulijani

Bivši Trampov advokat se predao u zatvoru u Džordžiji

  • Извор: Агенције
  • 23.08.2023. 22:54

Rudolf Đulijani, koji je bio lični advokat Donalda Trampa, danas se predao u zatvoru u Džordžiji.

On je uhapšen po optužbi da je sa bivšim predsjednikom i još 17 osoba nelegalno pokušavao da promijeni rezultate izbora 2020. u toj američkoj državi, a koje je Tramp izgubio.

Đuliijaniju je naloženo da plati kauciju od 150.000 dolara i da ne zastrašuje druge optužene ili svjedoke u slučaju, prenosi agencija Rojters pozivajući se na sudska dokumenta.

Oglasio se Bajden o smrti Prigožina

Oglasio se Bajden o smrti Prigožina

Sedmoro iz optužnice protiv Trampa koju je podnijela tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis, već su se predali u zatvoru okruga Fulton u Atlanti, navodi se u dokumentima okruga. Prije polaska, Đulijani je u Njujorku negirao navode iz optužnice i branio Trampa.

"Idem u Džordžiju i jako se dobro osjećam, pošto znam da branim prava svih Amerikanaca. Ja govorim istinu, oni lažu", rekao je Đulijani, nekadašnji federalni tužilac i bivši gradonačelnik Njujorka.

Tramp, koji vodi u trci za predsjedničku nominaciju republikanaca 2024. godine, naveo je da će se predati u u četvrtak, kako bi se suočio sa optužbama.

Ostalih 11 optuženih čija se imena navode u optužnici iz Džordžije imaju vremena do petka da se predaju. Tramp je za optužnicu rekao da je politički motivisana i nastavio da tvrdi da su izbori 2020. pokradeni i da je bilo krađe glasova kako bi pobijedio Džozef Bajden, navodi Glas Amerike.

"Rosavijacija" potvrdila: Prigožin bio u avionu koji je pao!

Optužnica iz Džordžije tereti Đulijanija da je davao mnoge neistinite izjave o krađi na izborima, i to zvaničnicima u drugim saveznim državama, kao što su Arizona i Pensilvanija, u pokušaju da ih ubijedi da odobre da se zamijene elektori u zvaničnoj verifikaciji izbornih rezultata, kako bi Tramp ostao na vlasti.

U utorak su se predali Trampov bivši advokat Džon Istman i republikanski kontrolor izbora Skot Hol. Još dvoje optuženih, bivši lideri Republikanske partije u Džordžiji Kejti Latam i Dejvid Šafer su se predali tokom protekle noći.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.