Preživjeli svi

Bizarne nesreće: Tokom trojke se zabili u drvo, gilub ga zamalo koštao glave

  • Извор: 24сата.хр
  • 17.09.2021. 16:58

Od sigurne smrti pobjegli su ljudi čije priče će vas zaprepastiti i inspirisati, piše "Mirror".

S posljedicama se već 14 godina bori Grejn Kili, koja je zbog držanja nogu u vazduhu u autu tokom saobraćajne nesreće izgubila čelo.

Prilikom sudara, Kili je koljenima udarila u čelo toliko jako da je, prema riječima ljekara, slomila svaku moguću kost na licu zbog čega su joj morali odstraniti čitavo čelo.

"Ionako ništa ne držim na čelu da bi mi trebalo, glava mi se malo uvukla pa malo izgleda čudnije", komentarisala je Kili za "Fabulous magazine".

Nesreću je doživjela kad se 2007. vozila s dečkom u džipu na suvozačevom sjedištu, a prošle sedmice pokazala kako izgleda nakon završne operacije.

Dobar dio glave izgubio je i Karlos Rodrigez, čije je fotografije policija u Miamiju objavila pod imenom 'poluglavi', zbog čega se prvo mislilo da se radi o šali.

Nekoliko godina kasnije Karlos je na YouTubeu objasnilo šta se dogodilo, a jasno je i  poručio da nije dobro voziti i drogirati se.

"Droga i vožnja nije vam dobra djeco", izjavio je jednom prilikom.

Ovom ni kaciga nije pomogla: U motoristu se zabio golub

Metju Brili iz Česterfilda 2011. vozio se na motoru kad mu je odjednom u kacigu uletio golub, nakon čega je on u panici stisnuo gas i zaletio se u hrast.

Metju je nesvjesno jurio više od 220 kilometara na sat na svom Suzukiju, zadobio dvije frakture na lobanji s unutrašnjim moždanim krvarenjem, slomljenom nogom i rebrima, ali i rukom kojom je stiskao gas.

"Policija mi je poslije rekla da sam sa brzine od 80 kilometara na sat došao do 225 u samo par sekundi", rekao je tada Metju koji je nakon deset provedenih sedmica u bolnici uz pomoć supruge ponovno hoda.

Policija je potvrdila da je golub 'skrivio' nesreću, a Metju sigurno ne bi preživio da put nije bio ravan.

"Kaciga mi je sva bila u krvi i ptičjem perju", prisjeća se.

'Bombe' u njujorškim WC školjkama

Jedan čovjek iz Njujorka zaradio je 30 šavova po licu, rukama i nogama nakon što mu je u stanu 2013. eksplodirala WC školjka. Stotine komadića porculana opustošilo mu je stan, a tokom eksplozije pao je u nesvijest.

Razlog je bio nakupljeni pritisak vazduha u cijevima, a nakon što su u zgradi zatvorili vodu i pustili je opet, zbog neizjednačenog pritiska 'pukle' su još tri školjke.

"Bojim se ići na WC, puštam vodu na daljinu preko užeta i skrivam se iza vrata", prestrašno je tada rekao Majkl Pjer kojeg je zadesila ova nesreća.

Seks u troje, sudar u drvo

Začiniti seks znao je Kinez iz Venžua, koji je u autu ljubovao s dvije žene davne 2014. Strasti su se poljuljale tako jako da je neko u autu uspio spustiti ručnu pri čemu je auto krenuo nizbrdo i udario u drvo.

"Vozač je pod istragom zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu, a ispitaćemo i žene kad budu spremne", rekla je kineska policija tim povodom, prenosi "24sata.hr".

Dvaput ga udario grom

Neće grom u koprive, ali zato će čak dvaput u amerikanca Kejsija Vagnera, toreadora koji se tada našao usred oluje na jednom auto-moto susretu na otvorenom. 

Kejsi je s još dvojicom prijatelja trčao ispod drveta da se sakriju, kad je odjednom osjetio grom duž cijelog tijela.

"Sjećam se samo glasnog udara koji me bacio na koljena i onda me još jednom udarilo", izjavio je tada Kejsi za "CBS".

Ljekari su potvrdili jačinu groma s obzirom da je Kejsijeva jakna bila sva naelektrisana.

Nepravilno kucanje srca, gubljenje osjećaja u donjem dijelu desne noge te lijeve ruke iz koje je struja napustila tijelo.

Motorna pila mu sasjekla dio vrata

Ovo bi već moglo zvučati i kao dobra legenda. Naime, Fortman Marf (74) davne je 1984. išao sam da reže drva, pri čemu je odsječeno drvo palo na drugo drvo što je Marfa bacilo u jarak. Isto se otkotrljalo zajedno s njim i priklještilo mu nogu.

Kad je nakon par sekundi došao svijesti, motorna pila i dalje je radila te mu prolazila kroz dio vrata.

Nevjerovatno je da se Fortman uspio odvesti u autu do prvog komšije iako mu je pila prošla kroz dušik. Povremeno bi stao da ispusti krv da ga ne bi ugušila.

Izvukao se iz nemogućeg sa par infekcija koje je zadobio od piljevine, a ljekari su ga spasili te može disati samo na cijev u vratu, prenosi "Mirror".

Željezničar pao sa voza koji ga je prepolovio

Najinspirativniji slučaj možda je ovaj, gdje je željezničar Truman Dankan iz Teksasa, otac troje djece, uspio ostati priseban nakon što ga je voz prepolovio i pozvati hitnu. Gotovo 45 minuta čekao je da ga dođu spasiti.

"Htio sam gledati svoju djecu kako odrastaju, zato sam uspio izdržati", rekao je Truman za "Today show". 

Nakon 23 operacije u četiri mjeseca, ovaj čovjek i dalje uspijeva vidjeti pozitivno u životu.


Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина