U čitavom svijetu

"Boing 737 maks" ne polijeće do avgusta

  • 29.05.2019. 09:51

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj /IATA/ očekuje da bi avion "boing 737 maks" mogao da bude vraćen u upotrebu u avgustu, saopštio je danas generalni direktor ove organizacije Aleksandre de Žunijak.

On je rekao da konačnu odluku o tome donose regulatori. 

"Boing 737 maks" je prizemljen u čitavom svijetu u martu poslije pada aviona ovog tipa u Etiopiji i pogibije 157 ljudi, što je bila druga fatalna nesreća ovog modela u periodu od pet mjeseci. 

"Ne očekujemo ništa u narednih 10 do 12 sedmica u vezi sa povratkom u upotrebu. Ali to nije u našim rukama. To je u rukama regulatora", rekao je De Žunijak novinarima u Seulu. 

IATA planira da za pet do sedam sedmica organizuje samit sa avioprevoznicima, regulatorima i proizvođačem radi diskusije o tome šta je potrebno uraditi da bi "737 maks" bio vraćen u službu.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина