Русија

Бортников: Украјинске службе умијешане у терористички напад у Москви

  • Извор: СРНА
  • 11.06.2024. 13:19

Украјинске обавјештајне службе биле су умијешане у терористички напад на концертну дворану "Крокус сити хол" у Московској области у марту, изјавио је данас директор руске Федералне службе безбједности (ФСБ) Александар Бортников.

"Украјинске и западне обавјештајне службе проширују круг потенцијалних извршилаца, регрутованих за извршавање злочина високог профила против Русије", рекао је Бортников током виртуелног састанка Државног противтерористичког одбора.

Он је навео да Кијев и њихови страни спонзори помажу међународним терористичким организацијама, које обучавају извршиоце и дају им опрему.

"Јасан примјер (таквих активности), који смо установили, је умијешаност украјинске војне обавјештајне службе у терористички напад у `Крокус сити холу` близу Москве", истакао је Бортников.

Мајстору из БиХ нису платили радове, он се осветио на бруталан начин

Мајстору из БиХ нису платили радове, он се осветио на бруталан начин

Он је додао да су главне мете за регрутовање млађа лица, укључујући раднике мигранте, јавио је ТАСС.

У нападу на "Крокус сити хол" 22. марта убијено је 145, а рањено више од 550 људи. Напад су извршила четворица нападача током концерта једне рок групе.

Осумњичени, који су држављани Таџикистана, ухапшени су убрзо након напада. Након тога ухапшено је десетак њихових саучесника.

Пратите нас и путем Вибера