Brisel za ukidanje sankcija Damasku, Karakasu, Teheranu i Pjongjangu

  • 06.04.2020. 22:40

Evropska unija pozvala je na ukidanje sankcija Siriji, Venecueli, Iranu i Sjevernoj Koreji koje sprečavaju pružanje medicinske i humanitarne pomoći tim zemljama usljed pandemije Kovid-19, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj.

On je rekao da sankcije koje je EU uvela određenim zemljama ne ometaju dostavljanje humanitarne pomoći.

- Želimo da druge zemlje prate naše korake kako bi se osigurala mogućnost isporuke medicinske pomoći zemljama koje su pod sankcijama, kao što je to slučaj sa Sirijom, Venecuelom, Iranom i Sjevernom Korejom - istakao je Borelj.

Borelj je dodao da podržava poziv generalnog sekretara UN Antonija Guteresa da se ublaže sve uvedene sankcije tokom pandemije, javio je TASS.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?