Kraljica Elizabeta Druga

Britanska kraljica odobrila prijedlog zakona o "Bregzitu"

  • 26.06.2018. 14:19

Britanska kraljica Elizabeta Druga dala je kraljevski pristanak da se usvoji Zakon o "Bregzitu", izjavio je predsjedavajući Predstavničkog doma britanskog Parlamenta Džon Berkau.

Dom lordova britanskog Parlamenta usvojio je 20. juna Zakon o "Bregzitu", koji je predložila premijer Tereza Mej. 

Predstavnički dom Parlamenta u Velikoj Britaniji je istog dana bez glasanja usvojio prijedlog tog zakona. 

Britanski premijer Tereza Mej izjavila je da je usvajanje Zakona o "Bregzitu" ključni korak ka onome za šta je narod Britanije glasao, a to je "neometan i ispravan" izlazak države iz EU, javio je "Sputnjik".

U dokumentu se navodi da je 29. mart 2019. godine zakonom predviđen datum za "Bregzit", koji su Britanci podržali na referendumu 23. juna 2016. godine. 

Otkako je predstavljen britanskom Parlamentu, prijedlog zakona o "Bregzitu" je bio predmet rasprave koja je trajala više od 250 časova. 

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.