London

Britanski ministar: Albancima zabraniti da podnose zahtjeve za azil

  • Извор: СРНА
  • 05.12.2022. 12:01

Albancima treba zabraniti da podnose zahtjeve za azil u Velikoj Britaniji, pošto dolaze iz države sa liste "bezbjednih zemalja", rekao je danas britanski ministar za imigraciju Robert Dženrik.

Prema njegovim riječima, osobama iz pomenutih zemalja treba uskratiti pravo na podnošenje zahtjeva za azil. On je naglasio da su "neodrživi" trenutni nivoi migracije.

Britanski list "Sunday Times" objavio je nešto ranije da ministri rade na nacrtu zakona koji bi mogao da zabrani azilantima koji ilegalnim putevima stižu u Britaniju da se nastane u toj zemlji.

Prema pojedinim izvještajima, ministar unutrašnjih poslova Suela Brejvermam traži od premijera Rišija Sunaka da podrži planove da se svaki ilegalni migrant prebaci u pritvor po dolasku u Britaniju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм