Havana

Broj mrtvih u eksploziji u hotelu na Kubi porastao na 40

  • Извор: Агенције
  • 10.05.2022. 10:23

Broj mrtvih u eksploziji koja se dogodila u petak u hotelu Saratogi u Havani narastao je u ponedjeljak na 40, saopštilo je kubansko ministarstvo zdravstva.

Najnoviji podaci objavljeni u ponedjeljak uveče govore da su povrijeđeme 54 osobe, među kojima je 18 još na bolničkom liječenju, kao i da je poginulo 40, među kojima je četvero djece i mlađih osoba te turistkinja iz Španije.

Među povrijeđenima je šestero u kritičnom stanju i sedmero u teškom, navodi ministarstvo.

U ponedjeljak prijepodne spasilačke službe su saopštile da su izvukle četiri leša iz ruševina hotela te se broj mrtvih tada popeo na 35.

Četiri pronađena tijela su radnici hotela, navodi kubanska državna novinska agencija ACN koja je u ponedjeljak oko podne dodala da se "12 do 13 osoba još vode kao nestale".

Potraga se u ponedjeljak nastavila, rekao je na državnoj televiziji pukovnik Luis Karlos Guzman, vatrogasni komandant..

Luksuzni hotel, znamenitost Havane, bio je zatvoren dvije godine zbog pandemije i u utorak se trebao otvoriti za javnost nakon obnove.

Ministarstvo turizma je u subotu objavilo da je 51 radnik bio u zgradi hotela u trenutku eksplozije koju je najvjerovatnije prouzrokovalo curenje plina tokom prsipanja iz cisterne koja je stajala ispred hotela. Prva četiri sprata hotela s 5 zvjezdica potpuno su uništena.

U hotelu Saratogi su zadnjih godina boravile slavne osobe poput Mika Džegera, Bijonse i Madone.


  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок