Velik broj povrijeđenih

Četvoro ljudi ubijeno na festivalu bijelog luka

  • 29.07.2019. 07:51

Četiri osobe nastradale su u pucnjavi na festivalu hrane u gradu Gilroj američkoj državi Kaliforniji, uključujući osumnjičenog napadača, saopštio je lokalni šef policije Skot Smiti.

Povrijeđeno je još 15 osoba, među kojima su lica koja su zadobila rane od metaka. Za sada nije poznato koliko je osoba pogođeno iz vatrenog oružja. 

"Nevjerovatno je i obeshrabrujuće da se ovakva tragedija dogodi na događaju koji donosi toliko dobrog", izjavio je Smiti, šef policije u gradu Gilroj, nedaleko od San Hozea. 

Napadač je isjekao ogradu da bi ušao na godišnji festival. Moguće je da je imao jednog saučesnika, dodao je Smiti.

"Naše i misli čitave zajednice su uz žrtve današnje pucnjave na Festivalu bijelog luka", objavila je tamošnja policija na Twitteru. Takođe, dodali su kako je situacija "još uvijek aktivna".

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Džulis Kontreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

"Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na kog posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo", rekla je Kontreras, prenosi NBC News.

"Uz zahvalnost onima koji su prvi stigli na mjesto događaja u Gilroju, moje misli su uz povrijeđene u ovom bezumnom nasilju", objavila je na Tviteru kalifornijska senatorica Kamala Haris, koja se takmiči za nominaciju demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020.

Festival bijelog luka koji se svake godine održava u Gilroju, pedesetak kilometara južno od San Hozea, završava se u nedjelju, prenosi Index.hr.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина