Новинар у Москви

Да ли ће Такер Карлсон интервјуисати Путина? Огласио се Песков

  • Извор: РТ Балкан
  • 05.02.2024. 11:33

Идеја формирања европског војног савеза без САД није нова, постоји већ деценијама, али Европи још увијек није пошло за руком да се осамостали, указао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Европа је и даље оријентисана према НАТО блоку, рекао је Песков.

Дебате од формирању европског војног блока с времена на вријеме оживе, па онда поново оду у заборав, додао је и нагласио да Москва помно прати ситуацију.

Коментаришући посјету америчког новинара Такера Карлсона Москви и да ли ће бити интервјуа са руским предсједником, Песков каже да за сада нема шта да каже и да Кремљ подржава рад страних новинара у Русији.

"Много страних новинара свакодневно долази у Русију, и многи настављају да раде овдје. Подржавамо то", рекао је и додао да ће јавност ће бити информисана на вријеме о евентуалном разговору Карлсона и Путина. 

Амерички медији пишу да је бивши новинар "Фокс њуза" дошао у Москву да интервјуише руског предсједника Владимира Путина. Коментаришући ове наводе, Карлсон је рекао да су амерички медији "стварно луди".

Песков се осврнуо и на конфискацију руске имовине наводећи да би противзаконито одузимање руске имовине могло да уништи глобални финансијски систем.

"Русија ће се жалити на ту одлуку", рекао је Песков коментаришући текст "Фајненшел тајмса" да се планира издавање обвезница на основу замрзнуте руске имовине.

"У питању је само писање медија. Треба сачекати званичне информације. Они који се усуде да донесу такву одлуку ће се суочити са дугим годинама судских тужби", нагласио је портпарол Кремља.

Пратите нас и путем Вибера