Španija

"Dana" napravila haos: Katastrofalne slike ruinirane zemlje, ima mrtvih!

  • 04.09.2023. 18:04

Najmanje četvoro mrtvih i velika materijalna šteta, bilans je snažne oluje nazvane "Dana", koja je proteklog vikenda pogodila Španiju, javile su lokalne vlasti.

U Toledu, pokrajini južno od Madrida, danas su pronađena tijela dvojice muškaraca, saopštila je vlada regije Kastilja – La Manča.


Jedna od žrtava smrtno je stradala u vozilu, a druga je pronađena mrtva u liftu garaže.

U sjeveroistočnoj Španiji su umrla dvojica muškaraca starih 31 i 34 godine nakon utapanja u vodenoj bujici za vrijeme uspinjanja. Istovremeno traje potraga za muškarcem koji je u nedjelju uveče sa suprugom i dvoje djece putovao madridskom regijom. Njihovo vozilo odnijela je voda rijeke Alberče, koja se izlila iz korita. Supruga, ćerka i sin su uspjeli da se spasu.

Španiju je tokom vikenda pogodilo snažno nevrijeme sa jakim vjetrovima, obilnom kišom, munjama i gradom. Zbog oluje su odloženi letovi, a obustavljen je i željeznički saobraćaj zbog čega su stotine putnika ostale „zarobljene“ na stanicama u Madridu, Malagi i ostalim gradovima, prenio je Indeks.

Zatvorene su mnoge drumske saobraćajnice, ulice i parkovi, poplavljene su brojne kuće i garaže, oštećene su mnoge fasade i iščupano je drveće.

Na društvenim mrežama osvanuo je i snimak dramatične situacije iz madridskog metroa koji je brzo postao viralan.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: