ATV

Jermenija

Demonstranti blokirali predsjedničku palatu u Jerevanu

 • Izvor: SRNA
 • 25.05.2022. 10:48

Pristalice Pokreta otpora blokirale su glavni i ulaz za zaposlene u predsjedničku palatu u jermenskoj prijestonici Jerevanu, javio je novinar agencije TASS sa lica mjesta.

Jermenski poslanik Aspram Krpejan, koji je među onima koji su blokirali ulaze, izjavio je da je blokada napravljena zbog toga što predsjednik Jermenije Vagn Hačaturijan "radio i u interesima Turske i Azerbejdžana".

Situacija ispred predsjedničke palate na Aveniji Bagramjan trenutno je napeta, uz periodične okršaje policije i aktivista opozicije, a prekinut je saobraćaj u obližnjim ulicama, gdje se nalazi i parlament.

Aktivisti opozicije protestuju od 1. maja zbog namjere premijera Jermenije Nikola Pašinjana da potpiše mirovni sporazum sa Azerbejdžanom koji se tiče regije Nagorno-Karabah.

Demonstranti su juče blokirali ulaze u zgradu Ministarstva spoljnih poslova Jermenije.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.