U toku potraga

Detalji masakra u dvorištu, FBI nudi nagradu za informacije o ubici

  • Извор: РТС
  • 01.05.2023. 10:38

Američke vlasti nastavljaju potragu za Fransiskom Oropezom (38) za kojeg se sumnja da je ubio pet osoba u Teksasu, među kojima i jednog dječaka. FBI, međutim, nema nikakav trag o tome gdje bi on mogao biti. U međuvremenu, američki mediji objavljuju detalje zločina.

Osumnjičeni za masakr u Teksasu je još na slobodi i vjerovatno je naoružan puškom. Agent FBI u Hjustonu Džejms Smit rekao je tokom brifinga da je on "prijetnja zajednici".

Rekao je i da FBI nema nikakav trag o tome gdje bi Oropeza mogao biti, ali da nudi nagradu od 80.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Guverner Teksasa Greg Abot nudi 50.000 dolara za informacije o tome gdje je napadač.

Greške koje pravimo prilikom spremanja mesa na roštilju

Greške koje pravimo prilikom spremanja mesa na roštilju

Istražitelji su opisali Oropezu kao muškarca hispano porijekla, visokog oko metar i 80 centimetara, sa bradicom i kratkom crnom kosom. Posljednji put je viđen u farmerkama, crnoj košulji i radničkim čizmama.

Vlasti vjeruju da imaju oružje korišćeno u napadu, pušku .223, ali ne znaju da li Oropesa nosi manje oružje, rekao je Kejpers.

Istražitelji su pronašli Oropesin napušteni mobilni telefon i nekoliko komada odjeće, rekao je Kapers.

Šerifova kancelarija okruga San Hasinto i terenska kancelarija FBI-a u Hjustonu pomažu u traganju.

Masakr se dogodio u petak uveče, nakon što su komšije zatražile od osumnjičenog Fransiska Oropeza da prestane da puca u dvorištu kuće u Klivlendu, u Teksasu, oko 50 milja sjeverno od Hjustona.

Kako da izračunate koliko mesa vam je dovoljno za roštilj za 1. maj

Kako da izračunate koliko mesa vam je dovoljno za roštilj za 1. maj

Kancelarija šerifa okruga San Hasinto primila je poziv oko 23.30 zbog uznemiravanja. Kada su, međutim, stigli na lice mjesta, pronašli su pet žrtava na imanju, rekao je šerif Greg Kejpers.

Troje maloljetnika koji su pronađeni nepovrijeđeni, ali prekriveni krvlju, prevezeni su u lokalnu bolnicu.

Dvije žrtve pronađene su u spavaćoj sobi, tijelima štiteći dvoje preživjele djece. Sve žrtve su iz Hondurasa, saopštila je policija.

Kako je šerif Kejpers ranije rekao, komšije su zamolile osumnjičenog da prestane da puca u dvorištu jer je beba pokušavala da zaspi, dok je on odgovorio da će raditi šta hoće u svom dvorištu.

Vrlo brzo je incident prerastao od uznemiravanja do pucnjave. Sve žrtve su upucane od vrata naviše, gotovo kao da je riječ o egzekuciji, rekao je Kejpers.

Identifikovane žrtve

Vlasti su identifikovale žrtve: Sonja Arhentina Guzman (25), Dajana Velaskez Alvarado (21), Julisa Molina Rivera (31), Hose Džonatan Kasarez (18) i Danijel Enrike Laso Guzman (8).

Četiri žrtve su proglašene mrtvima na licu mjesta. Najmlađi, osmogodišnji dječak, proglašen je mrtvim u bolnicu, saopštila je policija.

U kući je u trenutku masakra bilo još pet osoba, ali oni nisu povrijeđeni.

Vlasnik kuće u kojoj se dogodio masakr govorio o toj večeri

Vilson Garsija, koji je vlasnik kuće, rekao je za KTRK da je porodica pripremala obrok kada je Oropeza počeo da puca.

Garsija je rekao da se doselio prije tri godine i da do petka nikada nije imao problema sa komšijom. Garsijina supruga i sin su među žrtvama.

"Nemam riječi da opišem šta se dogodilo. Kao da smo živi, ali ne živimo. Ono što se dogodilo je bilo zaista užasno. Nekim čudom sam uspio da pobjegnem", rekao je Garsija tokom bdenja u nedjelju.

Starleti polomljene kosti lica: Stefan Karić pretukao Natašu Šaviju?

Starleti polomljene kosti lica: Stefan Karić pretukao Natašu Šaviju?

Naime, jedna od žena koja je stradala rekla mu je da izađe kroz prozor. 

"Rekla mi je da skočim kroz prozor jer su moja djeca sada bez majke i jedan od nas je morao da ostane živ da se brine o njima“, rekao je on.

Dvije osobe su, kaže, poginule štiteći njegovu kćerku od dvije i po godine i sina od mjesec i po dana.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска