Канада

Детаљи масакра: Заклано шест особа у кући, за злочин оптужен тинејџер

  • 07.03.2024. 21:33

Најмлађа жртва масакра у Отави у којем су убијене четири одрасле особе и двоје дјеце била је дјевојчица од два и по мјесеца, објавила је вечерас полиција.

Тинејџер (19) Фебрио де Зојса, држављанин Шри Ланке, оптужен је за убиство. Он је у то вријеме живио у кући, каже полиција. Полиција Отаве потврдила је да је најмлађа жртва имала два и по мјесеца. Беба је рођена у Канади, али породица је била нова у земљи. Одговарајући на питање новинара, полиција је потврдила да је то највеће убиство у посљедње вријеме.

Ужас у кући: Пронађено шест тијела, међу њима четворо дјеце!

Ужас у кући: Пронађено шест тијела, међу њима четворо дјеце!

Жртве су идентификоване као мајка Даршани Банбаранаиаке Гама Валве Даршани Дилантика Еканиаке (35) и њена дјеца – седмогодишњи дечак Инука Вицрамасингер, четворогодишња кћерка Ашвини, двогодишња Рињана и двогодишњак Кели, преноси Миррор.

“Бесмислен чин насиља”

Шести мушкарац – Амаракунмубијајансела Ге Гамини Амаракон (40) такође је пронађен мртав. Отац и супруг настрадалих пронађени су на лицу мјеста. Он је хитно превезен у болницу, гдје је и даље у тешком стању.

Шеф полиције Отаве Ерик Стабс рекао је новинарима: „Ово је био бесмислен чин насиља почињен над чисто недужним људима”.

“Нема пријетње по јавну безбједност”

Он је такође потврдио да је за сва убиства и рањавање коришћен “предмет налик ножу”. Полиција каже да је покренула сложену истрагу. Они су такође потврдили да раније нису имали интеракцију са осумњиченим или породицом.

Пратите нас и путем Вибера