Висконсин

Девет погинулих у страшној несрећи, дјечак (2) једини преживјели

  • Извор: Курир
  • 11.03.2024. 21:38

Двогодишњи дјечак био је једини који је преживио страшну несрећу у Висконсину у којој је погинуло девет људи након што га је пензионисани маринац извукао из олупине комбија и тако га спасио.

Дјечака Мика Шрока пронашао је и спасио Натанијел Јан који је случајно пролазио поред мјеста несреће.

Јан је био свједок како се комби у којем је било девет особа на раскрсници сударио са камионом и приколицом, при чему је погинуло осам људи у комбију и возач камиона.

Бивши маринац је притрчао и пронашао дјечака како лежи испод олупине комбија.

"Чуо сам цвилећи звук који долази испод олупине. То се претворило у плач", рекао је он.


Славна глумица хоспитализована: У сузама се огласила

Славна глумица хоспитализована: У сузама се огласила

Дјечак је био једини преживјели. Елен и Орлах Шрок и њихова кћерка Џуди Роуз погинули су заједно са возачем комбија Џејмсом Мекојем, Линдом Бајлер (44), Лидијом Бајлер (24), Делајлом Шрок, Сузаном Херцлер и возачем камиона.

Јан је, како каже, видио комби како скреће на раскрсницу, право на путању надолазеће полуприколице која је вукла млијеко.

"Нисам могао да схватим да је комби још увијек излазио знајући да је полуприколица ту. Возач је покушао да скрене да би избјегао комби, али није било времена да закочи", рекао је Јан.

На фотографијама олупине види се да је комби потпуно згњечен и откотрљан на ивицу пута, док се млијеко излило.

Јан, који је служио двије туре у Ираку са маринцима, кренуо је у акцију и позвао хитну помоћ прије него што је одјурио ка олупини. Нашао је Шрока како плаче тамо гдје је испао из комбија и извукао га на сигурно.

Рекао је да је на мјесту несреће била млада жена која је била једва жива, али да до његовог повратка није могао ништа учинити да је спаси.


Лоше вијести стигле из дома Дивне ДНК

Лоше вијести стигле из дома Дивне ДНК

"Желим да породица зна колико ми је жао и да сам учинио све што сам могао. Био је неко тамо са њима. И помогао сам најбоље што сам могао", рекао је Јан.

Шрок је хитно пребачен у болницу гдје су га дочекали чланови породице из Вирџиније. Јан се касније вратио на мјесто несреће гдје су ожалошћени поставили мале дрвене крстове да одају почаст.

Несрећа је била друга најсмртоноснија у историји Висконсина. Седам жртава били су чланови заједнице Амиша из Вирџиније.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином