Počast poginulom roniocu 

Dječaci iz pećine u budističkom hramu

  • 25.07.2018. 09:09

Jedanaest dječaka koji su spaseni iz poplavljene pećine u Tajlandu primljeni su danas na devet dana u budistički hram u oblasti Čijang Rai da bi odali počast roniocu koji je kao dobrovoljac poginuo tokom njihovog spasavanja.

Dječaci i njihov trener došli su po kiši i magli u bijelim odorama u hram Vat pra tat doi tung u okrugu Mae Sai odjeveni u bijele odore i sa obrijanim glavama. 

Grupa je slušala budističko pojanje tokom ceremonije koja je prenošena putem "Fejsbuka". Oni su sada zamonašeni, a zvaničnici kažu da će im iskustvo iz hrama pomoći da cijene svoje roditelje i da bolje spoznaju glavnu religiju u Tajlandu. 

Četrnaestogodišnji dječak Adul Sam On je hrišćanin i on nije zamonašen u budističkom hramu. 

Međunarodna operacija spasavanja 12 dječaka i njihovog fudbalskog trenera okončana je 10. jula, kada je izvučena posljednja grupa. 

Samarn Kunan (38), bivši pripadnik specijalne tajlandske mornaričke jedinice "Foke", jedina je žrtva spasilačke akcije. Dječaci su još tokom operacije izvlačenja obećali da će se zamonašiti iz poštovanja prema Kunanu. 

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм