Florida

Dječaci napali devetogodišnju djevojčicu u autobusu

  • Извор: АТВ
  • 05.02.2023. 10:38

Grupa dječaka u Homstedu na Floridi napala je devetogodišnju djevojčicu u školskom autobusu. Najmanje jedan od njih je uhapšen.

Majka djevojčice je rekla da je njena kćerka učenik trećeg razreda na Akademiji Kokonat palm -K8, a jedan od dječaka koji ju je napao je osmi razred.

“Poslali su mi snimak na kojem je se vidi da je moju kćerku napalo starije dijete“, rekla je majka, koja je željela da ostane anonimna, za Local 10 Nevs.

Na snimku se vidi kako dva dječaka stoje iznad djevojčice i uzastopno je udaraju dok ona drži jednu ruku iznad glave, pokušavajući da se zaštiti, a drugom rukom čvrsto steže ranac. Drugi učenici kao ni odrasli nisu intervenisali da zaustave napad. Umjesto toga, okupili su se u krugu i stajali su nad bespomoćnom djevojkom.

Dvojica dječaka koji su napali devojčicu imali su 14 i 7 godina. I majka je potvrdila da su u autobusu bile najmanje dvije odrasle osobe.

Incident se dogodio oko 16.10 časova u srijedu, prema Miami-Dade Fire Rescue.

Majka je novinarima objasnila i da ovo nije prvi put da se ovako nešto desilo sa njenom decom u školskom autobusu.

“I ranije smo imali problema sa mojim sinom i djecom u autobusu, a takođe i u kafeteriji i na odmoru. Već sam povukala crtu, a takođe sam i razgovarala sam sa zvaničnicima iz okruga, i jedino što su mogli da me posavjetuju je da nastavim da razgovaram sa direktorom i podnesem prijavu protiv nasilnika”, rekla je majka novinarima.

Majka je podnijela tužbu protiv dva dječaka i škole. Ona kaže da je razgovarala sa direktorom, pomoćnikom direktora i savjetnikom u školi, ali da i dalje ništa nije urađeno. Direktorka je sugerisala da bi povlačenje njene djece mogla biti najbolja opcija jer je škola „pretrpana“.

Njena djeca su tek tri nedjelje upisana u školu.

“Vi brinete o našoj deci, i dalje ste odgovorni za njih. Za to imate posao. Ne samo da biste ih naučili, već ako vidite da se nešto dešava u vašoj učionici, ne morate nužno fizički da intervenišete, već pozovite nekoga ko može. Jer ako nečije dijete završi mrtvo, to je u školi”, poručila je ova majka.

Ona je napomenula da nije željela da kriminalizuje drugu decu, ali želi bezbjedno okruženje za djecu kako se ovo ne bi ponovilo.

Iz državne škole okruga Majami-Dejd kažu da se incident ispituje kako bi se utvrdilo da li će se zaposleni koji su umiješani suočiti sa disciplinskim mjerama.

UPOZORENJE: Video je uznemirujućeg sadržaja.

Тагови: