Italija

Dječak (13) ulovio morskog psa od tri metra

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 26.04.2023. 21:39

Dječak (13) u gradu Udine, na sjeveru Italije, ulovio je morskog psa dugog tri metra i teškog oko stotinjak kilograma.

Filipo, početnik je u lovu na plavoperajne tune i član kluba Lignano Sabiadoro (iz istoimenog grada na obali Jadranskog mora), koji se tokom nedavne vježbe uz obalu susreo licem u lice s velikim morskim psom mlatovkom.

Mladić je, kako pišu italijanski mediji, bio na treningu uoči skorašnjeg državnog prvenstva u lovu na plavoperajne tune, koje će se održati sredinom maja u Viesteu.

"Ni u najluđim snovima nismo očekivali da ćemo naići na primjerak ove vrste, poznat po svom karakterističnom repu, kojim omami i savlada svoj plijen" izjavio je Filipov otac.

Morski pas dug tri metra težio je više od 100 kilograma, a 13-godišnji dječak ga je nakon hvatanja pustio.

Mlatovke inače ne napadaju ljude, ali ako su ranjene ili ugrožene, mogu se pokušati osloboditi snažnim udarcima repom, prenosi "Jutarnji list".

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.