Zovu ga "El Chapito"

Dječak (14) ubio osmoro ljudi

  • Извор: Кликс
  • 17.03.2023. 09:08

Meksičke vlasti uhapsile su 14-godišnjeg dječaka pod nadimkom "El Chapito" za ubistvo osmoro ljudi povezano s drogom u blizini Meksiko sitija, saopštio je u četvrtak federalna Kancelarija za javnu bezbjednost.

Dječak se dovezao na motociklu i otvorio vatru na porodicu u siromašnom predgrađu Meksiko sitiju Chimalhuacan. Još jedan muškarac takođe je uhapšen zbog ubistva, a sedam drugih članova bande uhapšeno je pod optužbama za drogu.

Žrtve su u vrijeme napada održavale zabavu u svojoj kući, a takođe je ranjeno petoro odraslih i dvoje djece. Navodno je bila rođendanska zabava.

Dječakovo ime nije objavljeno, ali njegov nadimak "Mali Chapo" očito se odnosi na zatvorenog narkobosa Joaquina "El Chapo" Guzmana.

Motiv ubistva nije javno objavljen, ali narko bande u Meksiku često se bave otmicama i naručenim ubistvima. Takođe ubijaju rivale koji prodaju drogu na njihovom teritoriju ili ljude koji im prikupe novac.

Za Meksiko nisu strani djeca ubice. Godine 2010. vojnici su uhapsili 14-godišnjeg dječaka pod nadimkom "El Ponchis" koji je tvrdio da je otet u dobi od 11 godina i prisiljen raditi za Kartel južnog Pacifika, ogranak rascijepljene bande Beltran Leyva. Rekao je da je učestvovao u najmanje četiri odrubljivanja glava.

Nakon hapšenja, dječak, kojeg su vlasti identifikovale samo po imenu Edgar, rekao je novinarima da je bio drogiran i da su mu prijetili.

Takođe u četvrtak, tužioci u sjevernoj pograničnoj državi Sonora rekli su da su uhapsili ženu povezanu s čak devet ubistava u pograničnom gradu Mexicali.

Тагови: