SAD

Dječak (2) na respiratoru, bori se za život: "Prvo je kašljucao"

  • Извор: Телеграф
  • 07.10.2021. 10:58

Kada je njen dvogodišnji sin počeo da se osjeća loše prošle sedmice, Tifani Džekson nije ni pomislila da bi mogao da bude zaražen korona virusom.

U porodici, koja živi u Ilinoju, niko nije bio bolestan. Mali Adrijan Džejms je kašljucao. Tifani mu je dala sirup za smirivanje kašlja i stavila ovlaživač vazduha u sobu gdje spava.

Međutim, mališan je do petka počeo mnogo da se znoji, a disanje mu je postalo otežano. Tifani ga je odvela u urgentni centar gdje su mu ljekari uradili rentgen pluća i testirali na korona virus.

Odmah potom mališan je helikopterom prebačen iz malog grada u bolnicu u Sent Luisu.

Tifani je krenula u bolnicu kolima, kaže da nije bila sigurna da li će sin da joj preživi, prenosi "Reuters".

Njen sin je jedan od 840.000 mališana, mlađih od četiri godine koji je zaražen korona virusom od početka pandemije u SAD. Ipak, hospitalizacija mališana je rijetka.

Prema podacima američke Akademije pedijatara manje od 1 odsto zaražene djece bude hospitalizovano.

I dok broj oboljelih i broj pacijenata na liječenju u SAD opada, pojedine dijelove zemlje melje delta soj, kojim je zaražen i Adrijan.

U utorak je dijete intubiranu i uvedeno u vještačku komu, prenosi "Telegraf.rs".


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм