SAD

Dječak (8) ostao paralizovan nakon masakra u Čikagu: Kad se probudio tražio da vidi brata koji je ranjen

  • Извор: Телеграф
  • 09.07.2022. 15:45

Osmogodišnji dječak koji je upucan tokom masakra u Hajlend Parku u Čikagu ostao je paralizovan, ali se njegovo stanje konačno poboljšalo jer je došao svijesti i konačno je u stanju da samostalno diše.

Kuper Roberts, koji je paralizovan od struka naniže nakon što je pogođen u grudi tokom masakra, zatražio je da vidi svog brata blizanca Luka, koji je takođe pogođen tokom masovne pucnjave na paradi 4. jula.

Nakon što je bio u kritičnom stanju, Kuper je malo bolje i više nije životno ugrožen.

Kuper je osim brata tražio da vidi i svog kućnog ljubimca, psa, po imenu Džordž.

- Od ponedjeljak je imao nekoliko operacija, uključujući i onu sinoć u kojoj su ljekari konačno uspjeli da mu zatvore stomak - rekao je porodični prijatelj i kolega Kuperove majke, koja je takođe upucana.

Njegov brat Luk pogođen je u nogu i otpušten je iz bolnice. On je kod kuće sa sestrama, koje nisu prisustvovale smrtonosnoj paradi, piše Metro.

Metak je presjekao Kuperovu kičmenu moždinu. On je helikopterom iz jedne bolnice prebačen u dječju bolnicu Univerzitetsku kliniku u Čikagu, gdje se nalazi na liječenju.

Njegova majka pogođena je u nogu i stopalo. Podvrgnuta je dvjema operacijama i rekla je ljekarima da želi da je otpuste kući ili će sama da izađe, kada je saznala u kakvom je stanju njen sin.

- Kuper nastavlja da se bori koliko god može - piše u objavi GoFundMe stranice za podršku porodici Roberts. Do petka uveče prikupljeno je 925.000 dolara.

Podsjetimo, sedam osoba je poginulo nakon što je naoružani napadač, Robert Krimo otvorio vatru sa krova na paradi u predgrađu Čikaga. Najmanje 39 ljudi je povrijeđeno.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм