Туга

Дјечак преминуо након вађења зуба

  • Извор: Агенције
  • 16.01.2024. 22:17

Петогодишњи Велес Пашник преминуо је у суботу у украјинском граду Лавову након што је пао у кому током вађења млијечних зуба под општом анестезијом.

Дјечак је доживио срчани застој кад је упао у кому приликом вађења два млијечна зуба у једној од стоматолошких клиника.

Љекари су успјели да га реанимирају и хитно је пребачен на одјељење интензивне његе гдје је накнадно проглашена мождана смрт.

Дијете је било у коми 37 дана.

"Лети наш дјечаче, лети, буди нам свјетлост са неба. Почивај у миру, драги наш Лесоњо", написао је дјечаков отац Виктор Пашник на свом профилу на друштвеним мрежама.


Једном хороскопском знаку од овог датума ће финансије процвјетати

Једном хороскопском знаку од овог датума ће финансије процвјетати

Отац је претходно на друштвеним мрежама описао детаље трагедије која се догодила 8. децембра.

"Запослени у стоматолошком центру понудили су да изврше оперативни захват интервенција уклањања млијечних зуба под општом анестезијом. На дан операције дијете је много протестовало у операционој сали, одбијало да му ставе маску, као да је наслутило трагедију која се приближавала. Анестезиолог му је пред мојом супругом на силу ставио маску. Супруга га је замолила да престане, али анестезиолог је није послушао и наставио је да притиска маску након чега је Велес заспао", наводи отац.

Мајка је послије неког времена чула комешање у операционој сали.

"Медицински радници су почели да се окупљају, а послије двадесетак минута стигле су двије екипе хитне помоћи. Директор клинике је рекао мојој супрузи да је дјетету током операције стало срце, које су љекари успјели да покрену, а да је Велес пребачен у болницу. Тамо смо од љекара сазнали да је ситуација критична и да је у тешком стању. Такође су нам рекли да је током стоматолошке операције наш син био клинички мртав и да су љекари предуго чекали на мјере реанимације. Љекар је послије сљедећег прегледа констатовао да је мозак дјетета мртав и да га само апарати одржавају у животу", наводи отац.


Шеф НАТО признао: Руси напредују

Шеф НАТО признао: Руси напредују

Породицу посебно према његовим ријечима погађа поступак љекара из стоматолошке клинике.

"Незаинтересованост руководства стоматолошког центра према нашој тузи манифестује се и у томе што нам не дају оно највредније што нам је остало од сина, два мала зуба, уклоњена током операције, који су нам драги јер су од нашег сина…", рекли су.

Велес је имао двије сестре.

Полиција је покренула кривични поступак у вези са неправилним обављањем својих професионалних дужности од стране здравствених радника. Окривљеном пријети казна затвора до три године или ограничење слободе до пет година са лишењем права до три године да обавља одређене функције или се бави одређеним пословима.

Директор клинике “Ори-Дент” Роман Ониско рекао је локалним медијима да сарађују са истрагом.


Тежак судар два аута, један потпуно уништен

Тежак судар два аута, један потпуно уништен

"Тренутно су љекари, који су били укључени у пружање медицинске неге, суспендовани са дужности док се не заврши истрага", рекао је Ониско.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина