Strašan slučaj

Dječak se misteriozno razbolijevao i nije mu bilo lijeka, onda se saznala strašna istina

  • Извор: Агенције
  • 30.07.2023. 15:41

Slučaj dječaka Garneta Spirsa iz Njujorka šokirao je mnoge prije nekoliko godina.

Devet dana nakon Garnetova rođenja, dječak je primljen u bolnicu. Od tada je dječak bio stalno bolestan i niko nije mogao saznati zašto je dječak u takvom stanju.

Lejsi Spirs, njegova samohrana majka, dokumentovala je i objavila dječakovo zdravstveno stanje na društvenim mrežama. Napravila je blog s detaljima o svojoj borbi i pokušaju pronalaska lijeka za misterioznu bolest koju je imao njezin sin.

Godine 2014, kada je Garnet imao nepunih šest godina, primljen je u bolnicu. Ljekari ponovno nisu mogli utvrditi uzrok njegove bolesti, ali, uspjeli su ublažiti simptome i dječak je ozdravio.

Pucnjava u SAD-u: Ranjeno pet osoba, dvije u kritičnom stanju!

Pucnjava u SAD-u: Ranjeno pet osoba, dvije u kritičnom stanju!

Ljekari su ga namjeravali otpustiti iz bolnice. Međutim, u samo nekoliko sati njegovo stanje se pogoršalo i dječak je preminuo bez ikakvog upozorenja.

Osoblje bolnice bilo je očajno, ali i vrlo zbunjeno onim što se dogodilo. Pa su napravili analizu krvi i otkrili nešto vrlo uznemirujuće. Garnet je imao smrtonosne količine natrijuma u krvi i umro je od trovanja natrijem, što je značilo da ga je neko otrovao.

Naknadno se ispostavilo da ga je ubila njegova majka Lejsi Spirs, koja mu je, preko soli, ubrizgala visok nivo natrijuma, što je dovelo do otoka u njegovom mozgu. Nakon što su pregledane sigurnosne kamere, bolničari su otkrili da je majka trovala sina.

Nakon njegove smrti Lejsi Spirs je optužena za ubistvo drugog stepena i ubistvo iz nehata njenog petogodišnjeg sina. Dana 2. marta 2015, porota je proglasila Spirsovu krivom za ubistvo njenog sina trovanjem kuhinjskom solju, koju mu je davala od djetinjstva preko sonde za hranjenje. Sudija je 8. aprila 2015. osudio Spirs na 20 godina zatvora zbog smrti njenog sina.

Djevojka silovana i živa spaljena: Sada su se pojavile nove sumnje!

Djevojka silovana i živa spaljena: Sada su se pojavile nove sumnje!

Sudija u predmetu, Robert Niri, priznao je da Lejsi Spirs pati od Minhauzenovog sindroma, i zato je nije osudio na maksimalnu kaznu od 25 godina zatvora prije uslovnog otpusta. Njena presuda za ubistvo potvrđena je na državnom apelacionom sudu i najviši državni sud je odbio da preispita presudu.

Od januara 2023. ona je zatvorena u popravnom zavodu za žene Bedford Hils i ispunjava uslove za uslovni otpust najkasnije 12. juna 2034. godine.

Ovaj slučaj je ponovo izazvao pažnju nakon što je objavljen na TikToku.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.