Grčka

Dječaka odnijela voda na dušeku, djed umro pokušavajući da ga spasi

  • Извор: Телеграф
  • 08.07.2022. 11:22

Djed (71) iz Bugarske preminuo je tokom ljetovanja u Grčkoj nakon što je, kako se sumnja, pokušao da spasi unuka na dušeku kojeg je odnijela morska struja.

Lučka uprava Porto Lagosa sprovodi preliminarnu istragu, saopštila je obalska straža.

Do tragedije je došlo u srijedu oko 19 sati u Skali Abdiron, u Ksantiju, kada su djed i unuk bili na plaži. Tamo su, zajedno sa roditeljima dječaka, iznajmljivali kuću.

Mediji pišu da su njih dvojica otišli na popodnevno plivanje, a dječak je sa sobom ponio dušek.

Pod nadzorom djeda ušao je u more, ali ga je Bugarin u jednom trenutku izgubio iz voda, a morska struja i vjetar počeli su da nose dječaka daleko od obale.

Neki turisti su pokušali da doplivaju do dječaka, ali bilo je nemoguće pošto je bio predaleko. Na kraju je dvoje turista stiglo do dječaka kanuom. Dječak je jecao na dušeku. Nalazio se na 16 kilometara od obale Tasosa.

Čim je vidio da dječaka nema, i djed je uletio u more u nadi da dopliva do njega, ali je pronađen mrtav. Grčki mediji pišu kako se čini da ga je izdala snaga.

Kupači su ga stavili na dasku za surfanje i izvukli iz mora, prenosi "Telegraf.rs".

"Reanimirali su ga pola sata. Kada sam vidio da ima šavova oko srca, shvatio sam da je imao operaciju na otvorenom srcu i da je čovjek vjerovatno preminuo od gušenja - infarkta", rekao je jedan od svjedoka tragedije.

Do dolaska hitne pomoći, ljudi su pokušali da ga ožive, ali nažalost, djedu nije bilo spasa.

Kako ovo nije prvi put da je dijete na dušeku odnijela morska struja, apeluje se na roditelje da više obrate pažnju na svoju djecu.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.