Florida

Djevojčica (10) ubila ženu: Nije smjela udariti moju mamu

  • Извор: Индекс
  • 09.06.2022. 10:44

Policija na Floridi uhapsila je u utorak 10-godišnju djevojčicu jer je upucala i ubila ženu koja se svađala s njenom majkom. 

Djevojčica se sada nalazi u pritvoru na Odjeljenju za djecu i porodice Floride.

Državni tužilac okruga Oranž i Oskeola, Monik H. Vorell, kazala je da razmatraju cijeli slučaj i da će prije donošenja ikakve odluke o optužnici sagledati sve činjenice i uzeti u obzir dob djeteta.

"Želimo biti jasni da naša kancelarija nije donijela nikakvu odluku o optužnici, ovaj incident je jedan od najtragičnijih slučajeva koje sam vidjela u svojoj 22-godišnjoj karijeri", kazala je Vorell.

Djetetova majka takođe se nalazi u pritvoru, piše CNN.

Svjedoci događaja rekli su policiji da je do pucnjave došlo u noći 30. maja, kada su se djetetova majka i žrtva, Lašun Deniz Rodžers (41), počele svađati ispred stambenog naselja. Djevojčica je bila prisutna. Majka je navodno prva udarila Rodžers, koja je zatim majku udarila u leđa, stoji u izvještaju o hapšenju.

Rodžersin dečko, koji je svjedočio cijelom događaju, kazao je policiji da je pokušao prekinuti sukob, ali je žrtva ponovo napala majku. Zatim je vidio kako djevojčica drži vatreno oružje u ruci i kako puca u Rodžersovu.

"Nije smjela udariti moju mamu", navodno je povikala djevojčica u tom trenutku.

Rodžers je prevezena u bolnicu u Orlandu, gdje je kasnije preminula. Policija je saopštila da se istraga nastavlja, prenosi "Index.hr".

Тагови: