Teksas

Djevojčica (3) našla pištolj u sobi pa ubila sestru (4)

  • Izvor: Agencije
  • 13.03.2023.14:53

Trogodišnja djevojčica pronašla je napunjen pištolj u kući u Teksasu i slučajno upucala svoju sestru od četiri godine. Djevojčica je preminula, javlja CBS.

Ed Gonzales, šerif okruga Haris, rekao je da se incident dogodio juče oko 20 sati te da su djevojčice bile u spavaćoj sobi stana u Hjustonu, gdje su živjele s roditeljima. S njima u je živjelo još članova porodice.

Djevojčice su bile u spavaćoj sobi bez roditeljskog nadzora kada je trogodišnjakinja pronašla napunjen poluautomatski pištolj i ispalila jedan metak u sestru, rekao je šerif.

Nakon što su čuli pucanj, roditelji su odjurili u spavaću sobu i pronašli četvorogodišnjakinju na podu. Djevojčica je umrla na licu mjesta. Porodica je odmah nakon incidenta zvala policiju i hitnu. 

Okružno tužilaštvo okruga Haris će nakon istrage odlučiti hoće li se neko od roditelja ili drugih ukućana suočiti s optužbama. Istraga je još u preliminarnoj fazi, rekao je šerif.

"Kada dijete izgubi život na ovaj način, zajednica je pogođena. Ova tragedija je jedna u nizu onih koje su se mogle izbjeći. Nastavljamo slati poruku da se ovo može spriječiti. Morate biti odgovoran vlasnik oružja i morate ga čuvati na sigurnom mjestu. To je više od onoga da kažete maloj djeci da ne diraju oružje. Moramo učiniti malo više. Previše je tragedija poput ove", rekao je šerif Gonzales, piše "CBS".