Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Sa četiri strane dobio sam identične informacije o planu Britanaca

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2022. 19:06

Britanski plan je da me pokupe i odvedu na nepoznato mjesto, tvrdi srpski član Predsjedništva BiH. Sa četiri strane, Milorad Dodik je dobio identične informacije. Kaže, shvatili su da im je najbolje da ga sklone, pa su mu zaprijetili.

"Kada ovdje to zdravorazumski kažete, svi bi rekli – da li je to moguće? I svi bi zaključili da nije moguće. Ali, kod nas je moguće jer se to dešavalo prije deset godina – kupili su naše ljude, odvodili ih u kontejnere, po deset, petnaest dana, tri mjeseca, pet mjeseci, šikanirali ih, neki su prolupali od svega toga, i ništa. Mene po zakonu obezbeđuje policija Republike Srpske. Ja imam povjerenje u te momke, ali ja sam uvjeren da narod razumije o čemu se to radi. Meni je to najvažnije", kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Dok god bude potrebe, na snazi će biti pojačane mjere bezbjednosti srpskog člana bh Predsjedništva, poručuju iz MUP-a Republike Srpske. Mjere su, kažu, podignute nakon što su od partnerskih službi dobili informacije o mogućoj ugroženosti Milorada Dodika.

"Na osnovu toga, MUP je preduzeo sve aktivnosti na podizanju njegove bezbjednosti na jedan veći nivo. Angažovan je mnogo veći broj ljudi i svakako da je njihova obaveza u skladu sa zakonom da brane od bilo kakvog ugrožavanja srpskog člana Predsjedništva, kao i njegove porodice", kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nije prvi put strancima da ugrožavaju bezbjednost srpskih zvaničnika. Dobro je to na svojoj koži osjetio Milovan Bjelica. Mimo zakona su ga oteli, držali u kontejnerima, nije imao orijentaciju ni o vremenu, ni prostoru, nad njim su sprovodili psihičku torturu 60 dana.

"Iskusio sam na svojoj koži i kada shvatite i vidite da se time ponovo prijeti, spoznate da se te prakse nikada nisu odrekli, da je primjenjuju svuda širom planete koju smatraju svojom", kaže Milovan Bjelica, član Glavnog odbora SDS-a.

Ukoliko imperija smatra da si na putu njenom interesu onda ni zakon, ni pravda, ni pravo nemaju nikakav značaj, ocjenjuje Bjelica. Protiv toga se, kaže, može boriti jedino nepristajanjem, nepokoravanjem i opominjanjem da se ne uspavamo filmićima da smo i “mi svijet”.