Nova blamaža predsjednika Ukrajine

Dok Zelenski misli da Putin nije živ, predsjednik Rusije se kupa u ledenoj vodi na Bogojavljenje

 • Izvor: ATV
 • 19.01.2023.16:45

Portparol predsjednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao je da je Vladimir Putin "živ i biće živ", javlja TASS. Time je odgovorio na tvrdnju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je u obraćanju okupljenima na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu izrazio sumnju u to da je Putin živ.

"Nisam siguran da je predsjednik Rusije, onaj koji se ponekad pojavljuje na televiziji - da je to on. Nisam skroz siguran ni da je živ i da donosi odluke", kazao je Zelenski.

"Jasno je da su i Rusija i Putin veliki problem za Ukrajinu i za Zelenskog. I jasno je da bi čisto psihološki, gospodin Zelenski više volio da ni Rusija ni Putin ne postoje", kazao je Peskov.

Putin se okupao u ledenoj vodi povodom Bogojavljenja

Predsjednik Rusije Vladimir Putin okupao se u ledenoj vodi radi obilježavanja pravoslavnog praznika Bogojavljenje, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Predsjednik je učestvovao u bogojavljenskom kupanju. On je to učinio izvan Moskve", rekao je novinarima Peskov.

Peskov je naglasio da je Putin "pratio sopstvenu tradiciju", uz napomenu da ove godine "nema fotografija niti video-snimaka", javio je TASS.

Pravoslavni hrišćani širom svijeta danas slave Bogojavljenje. Tradicionalno kupanje u Rusiji uglavnom počinje u noći između 18. i 19. januara. Kremlj je 2018. godine prvi put saopštio da je Putin učestvovao u ovoj tradicionalnoj aktivnosti.

Putin (70) nije prošle godine učestvovao u tradicionalnom kupanju, zbog pandemije virusa korona.
 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.