Drama u avionu: Muškarac pokušao da otvori vrata, pa napao članove posade

  • Извор: Радио Сарајево
  • 07.03.2023. 15:16

Muškarac uhapšen u avionu koji je letio iz Los Anđelesa za Boston nakon što je pokušao otvoriti vrata za hitne slučajeve, pa napao članove posade, saopštilo je ministarstvo pravosuđa.

Muškarac iz američke savezne države Massachusettsa, Francisco Severo Torres (33), uhapšen je na aerodromu Boston Logan, a optužen je za ometanje članova posade leta, te korištenje opasnog oružja.

Avion je bio na oko 45 minuta od Bostona kada je posada saznala da su sporedna vrata aviona oštećena, dodali su tužioci.

Stjuardesa je obavijestila kapetana da vjeruju da muškarac, koji je viđen da dodiruje vrata,  predstavlja prijetnju i pozvala na brzo slijetanje. On je tada ustao sa sjedala i prišao vratima, piše The Guardian.

Torres je tada navodno udario jednu od stjuardesa slomljenom metalnom kašikom, tri puta u vrat.

Putnici su savladali Toresa, koji je vezan uz pomoć posade, a 'United Airlines' je saoštio da niko nije bio povrijeđen.

"Zahvaljujući brzoj akciji naše posade i putnika, jedan je putnik obuzdan nakon što je postao sigurnosni problem... Nemamo toleranciju za bilo kakvu vrstu nasilja na našim letovima."

Odmah po slijetanju, Torres je uhapšen.

Ako bude proglašen krivim, Torres bi se mogao suočiti s doživotnom zatvorskom kaznom uz nadzirano puštanje na slobodu do pet godina, kao i novčanom kaznom do 250.000 dolara (457.000KM).