Pakistan

Dramatičan snimak od kojeg zastaje dah: Ovako je spaseno dijete iz žičare koja visi nad provalijom!

  • Извор: Агенције
  • 22.08.2023. 18:57

Spasilačke ekipe uspjele su da izvuku dvoje djece iz kabine pokvarene žičare na 274 metra visine iznad klisure u Pakistanu, saopštile su danas pakistanske vlasti.

U saopštenju se navodi da su u kabini još petoro učenika i nastavnik koji čekaju da ih izvuku.

Zvaničnici su ranije izjavili da je u toku izuzetno rizična helikopterska spasilačka misija koju ometa snažan vjetar.

Stravičan snimak koji se dijeli društvenim mrežama pokazuje hrabro spasavanje jednog djeteta uz pomoć vojnog helikoptera.

Drugo dijete, uspjeli su da bezbjedno spuste mještani uz pomoć zip lajna.

Spasilačke ekipe nastavljaju svoje napore uz pomoć lokalnog stanovništva na terenu kako bi pokušale da dođu do preostalih ljudi zarobljenih u žičari.

Spasavanje obustavljeno zbog vremena

Penzionisani general pakistanske vojske Talaat Masud kaže da je gubitak dnevne svjetlosti zakomplikovao operaciju spasavanja helikoptera, zbog čega je obustavljena do sutra.

- Nije lako spustiti bilo koga sa takve visine, dok je već izazov spasiti ih po lošem vremenu i noći - izjavio je general Masud.

Umjesto toga, pakistanske vlasti će se sada usredsrediti na nabavku kolica - manje žičare - kako bi putnicima pomogle da se bezbjedno prebace. Biće opasno prebacivanje pojedinaca, kaže on, i to će se morati obaviti „sa velikom pažnjom“.

Djeca su zaglavljena u kabini od 7.00 časova po lokalnom vremenu.

Ona su koristila gondolu da bi stigla do škole u planinskoj oblasti u Batagramu, oko 200 kilometara sjeverno od Islamabada.

Pakistanska Nacionalna uprava za katastrofe saopštila je da je pukla sajla i da su dva vojna helikoptera poslata u operaciju spasavanja nakon što su pokušaji otklanjanja kvara bili neuspješni.

Kabina se zaustavila na pola puta preko jaruge i visi na jednoj sajli nakon što je druga pukla, izjavio je Šarik Rijaz Katak iz spasilačke službe koji je na licu mjesta.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.