Rusija

Dramatičan snimak spasavanja djevojke iz zgrade u plamenu

  • Извор: 24сата.хр
  • 01.02.2022. 08:59

Nakon velikog požara u jednoj zgradi u Rusiji internetom se širi dramatičan snimak spasavanja djevojke.

Irina Jerpuleva (18) spuštena je sa prozora na devetom spratu u stan ispod bez sigurnosnih užadi. Njen dečko, student Timur Zakirov (20), i  prijatelj Adel Ahmetzianov (21) nekoliko trenutaka ranije su sišli i vlasnik stana im je pomogao da uđu kroz prozor.

"Oklijevala sam sve dok Timur nije počeo vikati na mene, to me je pribralo", ispričala je Irina, kojoj je dečko tako spasio život.

"Sišla sam dole. Oni su me uputili i rekli mi šta da radim. Uhvatili su me za noge i povukli kroz prozor na osmom spratu", dodala je.

Strah je došao tek kasnije kad su shvatili koliko su visoko bili i da je svaki krivi pokret mogao završiti kobno.

Još jedan video nekoliko trenutaka ranije pokazao je kako su Timur i Adel u očaju sišli iz stana u požaru na sjevernom spratu, držeći se za izbočinu prozora. Popeli su se kroz prozor, držali se na izbočini prozora i udarili nogom u prozor stana ispod na osmom spratu.

"Hvala Bogu, vlasnik je bio kod kuće. Da nije bilo njega, ne mogu zamisliti šta bi se dogodilo. Timur je visio za jednu ruku, a drugom se hvatao za okvir prozora. Desnom sam se rukom čvrsto držao za prozorsku dasku, a lijevom sam njegovu drugu ruku povukao za okvir prozora kako bi se mogao podići. Mislio sam da ćemo morati skočiti  činilo se da je to bolje nego ostati tamo i izgorjeti", opisao je Adel spasavanje koje je nalikovalo na scene iz akcijskih filmova.

Studentkinja medija Irina zadobila je posjekotine, ogrebotine i trovanje ugljen-monoksidom, ali nije joj trebalo bolničko liječenje. Timur je zadobio opekotine i ostaje u bolnici. Drugi prijatelj Igor Garankin zadobio je 34% opekotina nakon što je pobjegao kroz vrata prije nego što se plamen pogoršao.

Vjeruje se da je požar izazvao kratki spoj, prenosi "24sata.hr".


Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.