"Таласи убице“

Драматични снимци: Талас носио људе и возила

  • Извор: Телеграф
  • 29.12.2023. 07:59

Олује на обали Калифорније изазвале су огромне таласе који су јуче изазвали низ проблема у приобалним подручјима, укључујући поплаве и затварање путева.

Како преноси ЦНН, скоро 20 људи је јуче однио један од ових непредвидивих површинских таласа, који се у САД називају "монструозни таласи" или "таласи убице".

То су необично високи таласи који се појављују потпуно изненада и посебно су опасни за бродове и изоловане објекте на обали, попут светионика.

Талас који је јуче ујутро у 11 захватио област Пиерпонт у граду Вентура у Калифорнији довео је до тога да је најмање осморо особа превезено у болницу, од којих је једна са сломљеним скочним зглобом, преносе локални медији.

Снимци који круже интернетом показују како људи у паници трче и односи их талас. Како је саопштила локална ватрогасна јединица, поплављен је паркинг на плажи и причињена је материјална штета.

Очекује се да ће се феномен, према ЦНН-у, наставити и у наредна два дана са таласима који могу премашити девет метара висине.

Локалне власти предузимају мјере како би заштитиле људе који живе у приобалним градовима Калифорније, а истовремено упозоравају на вријеме које је посебно опасно.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.