Бејрут

Дрон гађао сахрану борца Хезболаха у Либану

  • Извор: Б92
  • 18.12.2023. 21:16

Сахрана борца Хезболаха погинулог у борбама дуж израелско-либанске границе прекинута је израелским ваздушним нападом на гробље у јужном Либану.

Инцидент се догодио непосредно пијре доласка француске шефице дипломатије Катарине Колоне у Бејрут, у покушају Француске и Сједињених Америчких Држава да обнове мир дуж границе.

Снимак који кружи друштвеним мрежама приказује сахрану борца Хезболаха Хасана Срура која се одвија у дворишту када је бомбардована оближња зграда, растерујући ожалошћене. За сада нема извјештаја о повријеђенима.

Сахрана је протекла нормално након инцидента, јавила је либанска национална новинска агенција.

Израелска војска је у саопштењу навела да је летјелица "напала низ терористичких циљева Хезболаха, укључујући терористичку инфраструктуру, лансирну тачку и војну локацију".

Није познато да ли се изјава односи на инцидент на сахрани.

Сроур је био један од три убијена борца у недјељу увече, чиме је укупан број убијених бораца Хезболаха порастао на 111 откако су 8. октобра избила непријатељства између либанске групе и Израела.

На израелској страни у борбама је погинуло најмање седам војника.

Сукоби су настављени 72. дан у понедељак, уз низ израелских напада на различита подручја јужног Либана у кратком периоду, посебно у областима Ајта Ал Шаб и Накура.

Хезболах је саопштио да је артиљеријом оштетио двије платформе система Гвоздена купола у близини града Кабрија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)