Istanbul

Drugi uhapšeni za ubistvo Vukotića već osuđivan

  • Извор: Курир
  • 23.09.2022. 11:11

Zdravko Perunović (46) iz Nikšića, koji je uhapšen zajedno sa Radojem Živkovićem (36), zvanim Žuti i još 10 osumnjičenih za učešće u ubistvu Jovana Vukotića 8. septembra u Istanbulu, kako navode crnogorski mediji, iz zatvora Spuž pušten je u martu ove godine.

Perunović, za kog tvrde da je blizak prijatelj Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, bio je uhapšen u decembru 2020. zbog sumnje da je ranio u Nikšiću svog sugrađanina.

"Iz zatvora je izašao 14. marta, pošto je odslužio kaznu, a već u aprilu je raspisana potjernica crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikole Stanišića u avgustu 2020.", objasnili su sagovornici.

Tada nikome nije bilo jasno kako Perunoviću po izlasku iz zatvora nije određen novi pritvor.

"Perunović je očito iskoristio “prazan hod” da napusti Crnu Goru. Izgubio mu se svaki trag i nije se znalo gdje se nalazi do 16. septembra kada je u Istanbulu uhapšen zbog ubistva Vukotića", dodaje on i objašnjava da je u aprilu za njim raspisana i potjernica.

Optužnicom koja je protiv njega podignuta u Crnoj Gori, sumnjiči se da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Slobodan Kašćelan, kao i da je učestvovao u otmici i ubistvu Stanišića. Stanišića su, navodno, tukli i mučili kako bi otkrio “štekove” škaljaraca i otključao skaj telefon koji je imao

Kako su mediji pisali, Stanišić je prije ubistva zamolio egzekutore da mu dozvole da se pomoli prije smrti. Dok je klečao i molio se sklopljenih ruku, pucano mu je u potiljak. Njegovu likvidaciju, kako se sumnja, naredio je Kašćelan jer je sumnjao da ga Stanišić prati.

"Turski istražitelji još uvijek nisu saopštili koju je ulogu ko imao u likvidaciji Vukotića u Istanbulu, ali je jasno da je organizator bio Zvicerov rođak Radoje Živković a da je važnu ulogu imao i Perunović. Prilikom hapšenja 12 osumnjičenih, pronađeno je oružje i 11 falsifikovanih dokumenata", podsjeća sagovornik Kurira.

Vukotić je, podsjetimo, ubijen pred trudnom suprugom Mašom M., njihovom kćerkicom i vozačem E. K.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.