Ђиангсу

Два торнада погодила Кину, најмање 10 мртвих

  • Извор: Агенције
  • 20.09.2023. 15:04

Десет људи је погинуло када су два торнада пробила два града у источној кинеској провинцији Ђиангсу.

То је најновији смртоносни екстремни временски догађај који је погодио земљу, која се у посљедњих неколико мјесеци бори са тешким поплавама, као и екстремним топлотним таласима.

Пет особа је погинуло, а четири су тешко повријеђене у снажном торнаду који је у уторак погодио град Сућиан у провинцији Ђиангсу, јавила је државна телевизија ЦЦТВ. Провинција се налази на источној обали Кине.

Више од 400 људи је пресељено, а више од 130 кућа је уништено у граду, јавила је ЦЦТВ.


Мишић: Плате у Српској морају јачати

Мишић: Плате у Српској морају јачати

Одвојено, још јачи торнадо је у уторак навече у Јанченгу - који се налази југоисточно од града Сућијан и сјеверно од највећег кинеског града Шангаја - оставио пет мртвих и четири лакше повријеђене - саопштио је ЦЦТВ, додајући да је 129 особа премјештено, пише "ЦНН".

Торнада нису уобичајена средином и крајем септембра у Ђиангсуу, али су се ријетка торнада догодила због недавних виших температура које су донијеле јаке временске прилике, објавио је државни медиј "Пекинг Yоутх Даилy", позивајући се на метеоролошке стручњаке.

Научници су увјерени да ће екстремни временски догађаји постати све чешћи и озбиљнији уколико свијет не престане са сагоријевањем фосилних горива која загријавају планете.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм